Ondernemers hebben vaak niet de nood aan een fulltime administratieve medewerker, maar hebben toch ook geen tijd om hun administratie op een deftige manier te doen en alles goed bij te houden. De tijd die ze hieraan verliezen, kunnen ze niet gebruiken om zich te richten op de kern van hun zaak. Dit beperkt hen om te groeien en er worden kansen verkeken doordat ze klanten niet snel genoeg opvolgen of bepaalde dingen uit het oog verliezen zoals het nakijken van de betaalstatus van hun facturen. Zo zijn er meerdere voordelen verbonden aan het inhuren van een zelfstandig administratief medewerker:

 

  • Zij werkt zelfstandig dus je betaalt enkel de uren die ze werkt, geen patronale bijdragen, vakantiegeld of eindejaarspremie en je betaalt niet voor de dagen dat ze verlof neemt of ziek is. Je betaalt ook niet voor haar laptop, gsm, verzekeringen, pensioenregeling, maaltijdcheques,...
  • Je hebt minder werkdruk omdat zij een deel van jouw werk overneemt. 
  • Zij kan meedenken over manieren om je bedrijf te laten groeien aangezien zij het vanuit een andere hoek bekijkt dan jijzelf.
  • Zij is gespecialiseerd in administratief werk, dus zij zal deze op minder tijd afhandelen dan dat je zelf zou doen. 
  • Zij is flexibel en kan haar werkschema aanpassen aan jouw behoeftes.